Web Analytics
logo Felt & FibersAccommodatie en regio

Accommodatie

Atelier

Het Atelier is tot uw beschikking tijdens de cursus maar ook in uw vrije tijd. U kunt gebruik maken van de faciliteiten aldaar. Er is onbeperkt thee en koffie. Verder is er ook een winkeltje met kleine voorraad voor alle cursussen.

Verblijf

Uw verblijf is op basis van een 1-p kamer of gedeelde kamer, gebruik van sanitaire voorzieningen en volpension. Er wordt speciaal en uitgebreid gekookt door Esther (die een chefs achtergrond heeft). Aperitief en wijn zijn bij het diner inbegrepen. Voor vegetariërs, veganisten of gasten met voedselallergiën kan gecatered worden (graag melden).
Er is een beperkt aantal éénpersoons-kamers. Wenst u toch een kamer te delen dan ontvangt u een korting van 75€.
Alle handdoeken en beddengoed worden verzorgd. Badlaken om te zwemmen en oude handoeken voor de cursus dient u zelf mee te nemen.
Mocht het beter aansluiten met uw reisschema is het mogelijk, in overleg, een extra nacht bij ons te boeken (75€ nacht incl. 3 maaltijden).

Foto’s

Reizen en bereikbaarheid

Op de Contact pagina leest u meer over reismogelijkheden, bereikbaarheid en ophaalservice.

De omgeving

Studio Felt and Fibers bevind zich op een heuvel aan de rand van het dorp Saint Meard de Dronne en biedt een mooi uitzicht over het dorp en het landschap er omheen.
Op 7 km afstand is het dorp Riberac dat bekend staat om zijn regionale vrijdagochtend markt waar alle specialiteiten van de Dordogne te krijgen zijn en dat een bezoek meer dan waard is. Hier zijn ook de typisch franse caféetjes te vinden waar men een café au lait met een croissant kan eten op een terrasje onder de platanen. In deze buurt worden ook regelmatig in de zomer rommel- en antiekmarkten georganiseerd.
Op korte afstand, zelfs op loopafstand is er gelegenheid om een duik te nemen in natuurwater. In de rivier de Dronne, die door het dorp stroomt, kan men zowel zwemmen als kanoën. Er is genoeg gelegenheid voor een mooie wandeling langs de zonnebloemvelden en de ecoprinters komen vast aan hun trekken door de bloemen en bladeren die op zo’n wandeling te vinden zijn.
Ook cultureel heeft dit gedeelte van Frankrijk veel te bieden. Historische dorpen, gebouwen met een interessante geschiedenis, grotten, musea, en kerken met beschilderd interieur. Op iedere vierkante kilometer is een kasteel te bewonderen, sommigen in privé-bezit, anderen open voor het publiek. Kleine kunst galleries, ambachts-ateliers en delicatessen winkeltjes zetten graag hun deuren open voor een bezoek.
Op de vrije dag tijdens de cursus kunt u profiteren van deze activiteiten en zo de directe omgeving leren kennen.
Uiteraard kunt u ook doorgaan met experimenteren, want het atelier blijft open en tot uw beschikking.

Foto’s